Waar kunnen wij u mee helpen?

Start dropdown content
sluiten

Herhaal medicatie

U kunt herhaalmedicatie bestellen via de receptenlijn.  

Bel de praktijk en druk een 2

U kunt de receptenlijn 24 uur per dag bellen.

Als u zich aanmeldt voor mijngezondheid.net (zie link elders op de site), kunt u voortaan ook herhaalrecepten online bestellen. 

Mocht u de receptenlijn of online te lastig vinden, dan mag u natuurlijk ook altijd tussen 08:00 en 11:00 uur de assistente bellen om uw herhaalrecepten te bestellen.

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Afspraak maken

Online afspraak maken

U kunt 24 uur per dag online een afspraak maken bij uw eigen huisarts. Dit kan via onze online module Mijngezondheid.net. (Aanmelden – MijnGezondheid.net) Als u de afspraak heeft gemaakt, staat deze direct in onze agenda.  Het is goed om te weten dat niet alle mogelijkheden voor afspraken zichtbaar zijn in de module. Als er geen geschikte mogelijkheid tussen zit, kunt u dus ook altijd bellen.

Via de module is het ook mogelijk om e-consulten te sturen voor korte vragen of voor het sturen van een foto van een huidafwijking bijvoorbeeld.

Telefonisch afspraak maken

Voor het maken van een afspraak graag vóór 11.00 uur ’s ochtends bellen.

(074) 291 38 58  M. van Bergeijk & S.M. van Vliet
(074) 291 99 48  E.J.H. Rijk
(074) 242 44 49  E.G.M. Kerkhof & N. Nap

 

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Inschrijven

Op dit moment hebben wij beperkt ruimte voor nieuwe patiënten. Dit geldt voor alle drie de praktijken. 

  • Bent u eerder patiënt geweest in de praktijk en komt u terugverhuizen naar Hengelo, dan kunt u zich weer inschrijven.
  • Bent u gaan samenwonen met een patiënt van onze praktijk, dan kunt u zich inschrijven.
  • Helaas hebben wij de rest van 2024 geen andere mogelijkheden meer voor inschrijving. Hou de website in de gaten vanaf begin 2025 of er weer mogelijkheden zijn. 
  • Wij schrijven geen patiënten uit WLZ-instellingen in. 

Voor een overzicht van alle huisartsenpraktijken in Hengelo, kijk op: Huisartsen Hengelo – Overzicht

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Tip of klacht melden

Klacht melden

Alle medewerkers van onze HOED doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig verloopt het contact tussen patiënt en behandelaar meestal naar ieders tevredenheid. Toch kan het voorkomen dat u vindt dat u niet correct door onze doktersassistentes, praktijkondersteuners of huisartsen bent geholpen en dat u een klacht wilt indienen.

Hieronder kunt u lezen wat u met uw klacht kunt doen. klachtenformulier

Een klacht en dan?

Als u een klacht heeft zijn er diverse mogelijkheden om deze onder de aandacht te brengen. In het kort is het een proces in drie stappen, die u overigens niet verplicht bent allemaal te volgen.

  1. Bespreek uw klacht met de huisarts.
  2. Vul een klachtenformulier in.
  3. Dien een schriftelijke en gemotiveerde klacht in bij de klachtenfunctionaris van de skge voor de beoordeling over de gegrondheid van uw klacht.

Bespreek de klacht

In het algemeen kunt u de klacht het beste eerst met uw huisarts bespreken, hoe moeilijk dat voor u misschien ook is. Als de huisarts niet weet dat u ontevreden bent, kan hij ook niet proberen de klacht op te lossen. Bespreekt u daarom uw klacht zo snel mogelijk met de huisarts. Als u een afspraak maakt voor een gesprek, geeft u dan door dat het over een klacht gaat. Ook vragen wij u vooraf een klachtenformulier in te vullen en deze af te geven op de praktijk. Op deze manier kunnen wij voldoende tijd inplannen en het gesprek met u goed voorbereiden.

Dit klachtenformulier kunt u afhalen bij de praktijk of hier direct online invullen: Klachtenformulier, zie link hierboven.

Mocht het gesprek met de huisarts niet tot een bevredigend resultaat leiden, dan kunt u een beroep doen op de klachtenregeling.

Komt u er met ons niet uit: u kunt een klacht indienen bij skge

De klachtenfunctionaris is onafhankelijk en onpartijdig en kan samen met u naar een oplossing zoeken, zoals bemiddelen tussen u en uw huisarts of waarnemend huisarts. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Wilt u hulp van een klachtenfunctionaris? Vul dan het klachtenformulier in op de website van skge.

Stuurt u liever uw klacht per post? Dan is het belangrijk dat u een duidelijke omschrijving geeft wanneer en waar de gebeurtenis plaatsvond, over wie u een klacht heeft en waarom u niet tevreden bent. Vergeet u niet uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer te vermelden. U kunt uw klacht sturen naar:

Skge, Postbus 8018, 5601 KA Eindhoven

Geschilleninstantie

Als u er ook met hulp van de klachtenfunctionaris echt niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (een (voormalig) rechter), uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris (jurist). De uitspraak van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie vindt u op www.skge.nl. Als u nog vragen heeft aan skge, kunt u bellen naar 088 0229100.

Tip of compliment

Heeft u tips en/of complimenten over de website of over de praktijk? Laat het ons weten. Stuur een mail naar: info@de-hagen.nl.

Let op! Het is niet toegestaan dit mailadres voor medische doeleinden te gebruiken.

Moet ik naar de dokter

Voordat u belt, bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet.

Wij geven u direct advies.

 

Inloggen in uw medisch dossier?

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek.
Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?

Meer informatie over MijnGezondheid.net

Over de praktijken

Welkom op de website van huisartsenpraktijk De Hagen!

 

 

 

Naar Nieuws

Naar onze Facebook pagina

Griep-, pneumococcen- en coronavaccinaties

De griep- en pneumococcenvaccinaties geven we dit jaar op dinsdag 15 oktober 2024. De uitnodiging vindt u vanzelf in de brievenbus. Dit kan nog even duren. Zet de datum vast in uw agenda. 

NB: er zit een fout in de uitnodiging van de pneumococcen; de genoemde jaartallen kloppen niet. De uitnodiging is wel naar de juiste mensen gegaan; iedereen geboren in 1961 t/m 1964 is dit jaar aan de beurt.

Ik wil griep voorkomen (griepprik) | Thuisarts.nl
Ik denk erover om de prik tegen pneumokokken te halen | Thuisarts.nl

De Coronavaccinaties worden door de GGD gegeven. Dit gaat volledig buiten ons om. Iedereen die voor een griepvaccinatie in aanmerking komt, mag ook voor een Coronavaccinatie een afspraak maken bij de GGD.
Een (corona)prikafspraak maken (ggdafspraak.nl)

Meer informatie

  • Afwezigheid praktijk Kerkhof & Nap

    Wo 20 november 2024 (1 dag)
    Waarneming letters:
    – A t/m K: praktijk v Bergeijk/v Vliet, Havezatenlaan 1-15, tel. (074) 291 38 58
    – L t/m Z: praktijk Uijthof, Nijhofslaan 23, tel. (074) 291 21 25

    30 december 2024 t/m 3 januari 2025
    Waarneming door praktijk ’t Erf, J. van Galenstraat 302, tel. (074) 291 36 03

     

    Afwezigheid praktijk Rijk & Berkel

    16 t/m 27 december 2024
    Waarneming door praktijk de Es, H. Leefsmastraat 4, tel. (074) 291 38 40

     

    Afwezigheid praktijk Van Bergeijk & Van Vliet

    16 t/m 20 december 2024
    Waarneming letters:
    – A t/m K: praktijk Nap/Kerkhof, Havezatenlaan 1-15, tel. (074) 242 44 49
    – L t/m Z: praktijk ’t Erf, J. van Galenstraat 302, tel. (074) 291 36 03
    23 t/m 27 december 2024 (aansluitend aan vorige deel)
    Waarneming praktijk Nap/Kerkhof, Havezatenlaan 1-15, tel. (074) 242 44 49

    NB! Wilt u een afspraak bij de praktijkondersteuner afzeggen en de praktijk van uw eigen huisarts is gesloten i.v.m. vakantie, bel dan 1 van de andere 2 praktijken in de HOED. Zij kunnen ook in de agenda van de praktijkondersteuner.

  • Regel met gemak uw zorg Online!

    Onze praktijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week online bereikbaar voor online inzage in uw dossier en niet-spoedeisende vragen. Na eenmalige aanmelding logt u erna veilig en makkelijk in.

    Samenvatting van uw medisch dossier:

    MijnGezondheid.net toont een samenvatting van uw medisch dossier. Hierin kunt u ook uw medicatie-overzicht en bloeduitslagen zien.

    Online vragen stellen:

    Stel online – via een beveiligde verbinding – een vraag aan uw huisarts. Hierbij kunt u ook een bijlage, zoals foto’s meesturen. Dit scheelt u bellen en wachten. Deze vragen proberen wij binnen een werkdag te beantwoorden.

    Meldt u aan en log in via de instructies op Mijngezondheid.net: https://home.mijngezondheid.net/aanmelden

    MijnGezondheid.net of de app MedGemak voldoen aan alle veiligheidseisen.

    Medisch geheim:

    Uw dossier is alleen van u en u bent nooit verplicht om dit te delen met anderen. Wanneer bijvoorbeeld uw verzekering of overheidsinstanties vragen om inzage in uw dossier, kan dit in uw nadeel werken. Bij twijfel kunt u altijd overleggen met uw huisarts.

  • Wij vinden het belangrijk onze kennis over het huisartsenvak door te geven, zodat er ook in de toekomst goede huisartsen zullen zijn. Daarom zijn doktoren Rijk, Berkel, Van Bergeijk en Van Vliet huisartsopleider. Hierdoor is er in huisartsenpraktijk De Hagen plaats voor twee huisartsen in opleiding. De stage die zij uitvoeren in de praktijk duurt een heel jaar.

    Huisartsen in opleiding zijn basisarts. Dat betekent dat zij hun basisopleiding Geneeskunde hebben afgerond. Vaak hebben ze al ervaring als arts in bijvoorbeeld het ziekenhuis of een verpleeghuis. Tijdens de huisartsopleiding specialiseren zij zich in drie jaar tijd tot huisarts. Huisartsen in opleiding hebben een eigen spreekuur en leggen ook visites af. Zij doen dit onder supervisie van hun huisartsopleider. Afhankelijk van de ervaring van een huisarts in opleiding, werken zij steeds meer zelfstandig. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om te overleggen met de huisartsopleider.

    Voor een huisarts in opleiding is het belangrijk om feedback te krijgen. Bent u ergens heel tevreden over? Laat het de arts weten! Bent u minder tevreden? Zeg dit ook gerust tegen de huisarts in opleiding. Zo geeft u hem of haar de kans een betere dokter te worden.

  • In onze praktijk werken we met verschillende soorten praktijkondersteuners. Zij ondersteunen de huisarts in dat deel waar zij speciaal voor opgeleid zijn. De onderwerpen die wij beschikbaar hebben zijn:

    • (Jeugd) GGZ
    • Ouderenzorg
    • CVRM (hart- en vaatziekten)
    • Longen (astma en COPD)
    • Diabetes
    • Osteoporose

    Om de praktijkondersteuners te bereiken, kunt u gewoon het praktijknummer bellen. De assistente werkt ook voor de praktijkondersteuners. Bij vakantie van de praktijk, werken de praktijkondersteuners vaak gewoon door. Als u in zo’n vakantieperiode contact zoekt met de praktijkondersteuner, kunt u bellen met 1 van de andere praktijken in de Hagen die wel aanwezig zijn op dat moment.

    Voor afspraken met de praktijkondersteuner GGZ is het goed om te weten dat zij vooral psychische aandoeningen begeleiden. Dit doen zij ook niet in opdracht van bijvoorbeeld Mediant, maar alleen in onze eigen opdracht. Als de hulp niet voldoende is, kunt u doorverwezen worden naar een psycholoog of andere GGZ-instelling. Voor dagelijkse problematiek, zoals rouw, lichte overspannenheid, opvoedproblemen, etc, kunt u beter terecht bij maatschappelijk werk, te bereiken via Wijkracht.nl. 

  • Als u verhuist, moet u dat zelf doorgeven aan de assistente. Adreswijzigingen worden niet automatisch aan ons doorgegeven.

    Verhuist u naar buiten Hengelo/Deurningen dan moet u een andere huisarts zoeken in uw nieuwe woonplaats. Hier kunnen wij geen uitzonderingen op maken, omdat we geen volledige huisartsenzorg kunnen leveren buiten dit gebied. Wij kunnen dan bijvoorbeeld geen visites doen. Daarnaast is er in Hengelo al niet voldoende ruimte in de praktijken voor de bewoners van Hengelo zelf.  Als u uiteindelijk weer terug in Hengelo komt wonen, dan bent u altijd welkom terug in de praktijk, ook als de praktijk verder gesloten is voor nieuwe patiënten. 

  • Landelijk patiëntendossier

    Binnen Hengelo is uw dossier in te zien door alle huisartsen; andere huisartsen doen dit uiteraard niet als u geen vraag aan ze stelt. Op de Huisartsenpost is uw dossier echter alleen in te zien als u daar toestemming voor geeft. Dit kan wel heel handig zijn; de dienstdoende huisarts kan dan uw belangrijkste voorgeschiedenis en uw medicatie zien. Via onderstaande links kunt u dit regelen. Ook als u geen toestemming wil geven, is het handig als u dat invult.

    Praktijk Rijk & Berkel:

    https://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01054424

    Praktijk Kerkhof & Nap:

    https://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01058270

    Praktijk Van Bergeijk & Van Vliet:

    https://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01056018

  • Aan de huisartsenpraktijk De Hagen is de NHG-praktijkaccreditering® toegekend. Dit kwaliteitskeurmerk laat zien dat de praktijk actief werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg en voldoet aan de kwaliteitseisen die het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) stelt.

    Jaarlijks bezoekt een accrediteur de praktijk om te kijken of de praktijk zich houdt aan de opgestelde verbeterplannen. Hoe hoog de kwaliteit ook is, er zijn altijd zaken die nog beter kunnen. Met dit keurmerk laten we zien dat we systematisch werken aan verbetering en dat wij kwaliteit erg belangrijk vinden.

    Voor meer informatie over de NHG-praktijkaccreditering® kunt u de website http://www.praktijkaccreditering.nl bezoeken.

     

  • Elke vakantie is een unieke ervaring maar brengt ook een aantal risico’s met zich mee.

    Bij de voorbereiding van uw vakantie is het belangrijk dat u de benodigde vaccinaties c.q. inentingen heeft gehad. In vele gevallen krijgt u hierbij ook het reisadvies om verdere maatregelen te nemen betreffende uw gezondheid op vakantie.

    Gaat u op vakantie naar een risicogebied en komt u bij ons om de nodige adviezen in te winnen, dan is de procedure als volgt:

    • U doet een aanvraag voor adviezen en evt. vaccinaties met betrekking tot uw voorgenomen reis.
    • Naar aanleiding van deze vraag, vult u voor ons een anamneseformulier in; voor elk familielid afzonderlijk. Dit anamneseformulier vindt u hieronder.
    • Zodra het formulier bij ons binnen is, gaan wij aan de slag.
    • Rekening houdend met uw medische achtergrond gaan wij kijken welk persoonlijk advies wij u kunnen geven.
    • Als wij dit advies opgesteld hebben dan nodigen wij u uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u de adviezen en worden in overleg met u de recepten gemaakt voor uw reis.
    • Verder kunt u de vragen stellen die u eventueel nog heeft.
    • Na dit gesprek maken we met u de afspraken voor het toedienen van de nodige vaccinaties.
    • De kosten van de vaccinaties moet u apart betalen bij de apotheek.

    Dokter van Bergeijk is als reizigersadviseur gecertificeerd bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersgeneeskunde. Hij is NIET meer bevoegd om gele koorts vaccinaties te geven.

    Verschillende zorgverzekeraars vergoeden in de aanvullende verzekering (een deel) van de kosten. Raadpleeg daarvoor uw polisvoorwaarden.

    Veel informatie kunt u vinden op de site: http://www.gezondopreis.nl

    Anamneseformulier reizigersadvisering

Handig om te weten

Huisbezoek

Soms kunt u niet naar de praktijk komen voor een doktersbezoek. Vraag een visite aan bij de assistente. Deze beoordeelt of het inderdaad nodig is dat de dokter bij u een huisbezoek aflegt.

Telefonisch spreekuur

Alle praktijken hebben een ’terugbelspreekuur’. Heeft u een eenvoudige vraag, dan belt u voor 11:00 uur de assistente. Zij noteert uw naam en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. De huisarts kan dan op een later tijdstip met u bellen om uw vraag met u te bespreken.

Spoedpost Hengelo

De waarneming voor spoed ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de spoedpost Hengelo. Op de spoedpost werken alle huisartsen uit de regio samen. Voor zaken die niet kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag kunt u contact opnemen met de spoedpost Hengelo via telefoonnummer 088-555 11 55

Beroepsgeheim, ook bij minderjarigen

Wat mogen ouders weten over hun kinderen? Wat mag u weten over uw naasten?

 De wet WGBO, wet geneeskundige behandelingsovereenkomst, bepaalt bij welke leeftijd kinderen (en volwassenen) recht hebben op hun eigen geheimen. Dat betekent voor u als ouder of familielid dat u dus niet meer alle uitslagen of informatie van ons kan krijgen over uw kind of naaste. Als de betreffende patiënt daar duidelijk toestemming voor geeft, kan dat natuurlijk wel. Hier kunt u lezen wat bij welke leeftijd geldt:

  • Bij kinderen tot 12 jaar is de toestemming van beide gezaghebbende ouders nodig voor een behandeling. Van het kind zelf is geen toestemming nodig, ook niet voor het delen van informatie met beide ouders. Het kind moet echter wel ingelicht worden op het niveau van het kind zelf.
  • Bij jongeren van 12 tot 16 jaar is toestemming van de beide ouders en van de jongere zelf nodig. Er zijn 2 uitzonderingen waarin de toestemming van de ouders niet nodig is:
    • Als niet behandelen van de jongere een ernstig nadeel voor de jongere oplevert (zoals bij een geslachtsziekte)
    • Als de behandeling de weloverwogen wens is van de jongere (vaccinatie/abortus). In principe informeert de arts dan wel de ouders, behalve als dat gevaar kan opleveren voor de jongere.
  • Jongeren vanaf 16 jaar kunnen zelfstandig beslissen en er is geen toestemming nodig van ouders. Zij worden voor de geneeskundige wet als volwassene gezien. Daarom kunnen zij ook vanaf deze leeftijd hun eigen dossier via MGn beheren.

Uiteraard zijn er uitzonderingen, als het kind/ de jongere bijvoorbeeld verstandelijk achter loopt. Officieel moet dit dan wel middels mentorschap of bewindvoerderschap vastgelegd worden. Het belangrijkste is dat wij zonder toestemming van de jongere zelf, dus niet zomaar informatie delen met ouders. En bij volwassenen geldt dit altijd voor het delen van informatie met andere personen. Ookal bent u getrouwd, dan moet toch uw partner toestemming geven voor het delen van de informatie.

Bron: Rechten minderjarigen | KNMG

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Openingstijden

Medewerkers

M. van Bergeijk
Huisarts

BIG: 39019921701

Werkt op dinsdag en donderdag.

 

S.M. van Vliet
Huisarts

BIG: 09024629701

Werkt op maandag en woensdag.

E.J.H. Rijk
Huisarts

BIG: 49023622901

Werkt op maandag en donderdag 

Dr. A. Berkel
Huisarts

BIG: 99917497401

Werkt op dinsdag en vrijdag 

 

E.G.M. Kerkhof
Huisarts

BIG: 69043257701

Werkt op maandag, dinsdagochtend en donderdag.

N. Nap
Huisarts

BIG: 29065039301

Werkt op dinsdagochtend, woensdag en vrijdag.

C. Blom
waarnemend huisarts

BIG: 39920603001

Werkt op woensdagochtend voor praktijk Rijk/Berkel en volgt per oktober 2025 dokter Rijk op. 

O. Visser
Militair arts in opleiding praktijk Rijk/Berkel

BIG: 39932102001

 

V. Boerrigter
Huisarts in opleiding praktijk van Bergeijk/ van Vliet

BIG: 99927218701

Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag

N. Dirven
Praktijkmanager

Werkt op afwisselende dagen.

M. ter Haar
Praktijkondersteuner DM

BIG: 79018101830

Werkt op maandag en vrijdag.

S. Ozbay
Praktijkondersteuner DM/CVRM

BIG: 59925600730

Werkt op dinsdagochtend om de week, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag.

M. van der Schaaf
Praktijkondersteuner CVRM

Werkt op maandagochtend, dinsdag en woensdag.

A. Scholten
Praktijkondersteuner COPD

BIG: 69044299030

Werkt op dinsdag en donderdag.

J. Alferink
Praktijkondersteuner ouderenzorg

BIG: 29065947430

Werkt op dinsdag, woensdag en om de week op vrijdag.

E. Amkreutz
Praktijkondersteuner GGZ

BIG: 99909072630

Werkt op maandag, woensdagochtend en donderdagochtend.

J. Kruizinga
Praktijkondersteuner GGZ

BIG: 59041013530

Werkt op maandagochtend en woensdag.

F. Dekker
Praktijkondersteuner GGZ Jeugd

BIG: 69044116230

Werkt op maandag.

J. Ros
Assistente

Werkt op maandag, dinsdagochtend om de week, woensdag en donderdagmiddag.

S. Altundag
Assistente

Werkt op maandagochtend, dinsdag, donderdag en vrijdag.

H. Ekkel
Assistente

Werkt op maandag, woensdag en donderdagochtend.

J. Weenink
Assistente

Werkt op dinsdagochtend, donderdag en vrijdag.

S. Lindeman
Assistente

Werkt op maandag, dinsdag en donderdag.

R. Hommels
Assistente

Werkt op dinsdag, woensdagochtend en vrijdag.

M. Hulzebosch
Assistente

Werkt op maandag, dinsdag en donderdag.

A. Haverkate
Assistente

Werkt op dinsdagmiddag, woensdag en vrijdagmiddag om de week.

I. Bellers
Assistente
M v/d Berg
Assistente

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent